Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię naleśniki, i bardzo lubię sałatkę caprese. Poniżej połączenie tych dwóch samokołyków.
Polecam.
Odsłon: 554
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 49
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 49
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 152
Polecam.
Odsłon: 554
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 49
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 49
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 152
Składniki
Masło roztopić. Mąkę wymieszać z solą, jajkami i mlekiem, dodać płynne masło. Na patelni rozgrzać masło klarowne i usmażyć 8 naleśników. Po usmażeniu przykryć, żeby nie wystygły.
Listki bazylli poodrywać od gałązek. Czosnek obrać. Zmiksować razem z orzeszkami i oliwą na puree. Dodać parmezan, doprawić solą i pieprzem. Piekarnik nagrzać do 200 stopni.
Cebulę obrać, pokroić na ćwiartki, a następnie w plasterki. Pomidorki umyć i przekroić na pół. Cebulę podsmażyć na dużej patelni na łyżce oleju, dodać pomidorki i całość dusić przez chwilę. Przyprawić miodem, octem, solą i pieprzem. Mozzarellę osączyć i pokroić w kostkę.
Prostokątną formę żaroodporną natłuścić. Naleśniki wypełnić pomidorkami, mozzarellą i 1-2 łyżeczkami pesto. Zwinąć w trójkąt i ułożyć w formie. Posypać pozostałą mozzarellą. Wstawić do piekarnika na 5-10 minut. Smacznego :)