Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wydawałoby się, że tak proste danie jakim są naleśniki, nie da się już bardziej urozmaicić. Dzięki Ani Starmach okazuje się, że niekoniecznie! Dodaje ona sekretny składnik do swojej receptury, który dla wielu osób może być zaskoczeniem.
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1421
Polecam.
Odsłon: 223
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 31
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 246
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7987
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1421
Polecam.
Odsłon: 223
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 31
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 246
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7987
Składniki
Zacznij od rozpuszczenia masła w małym rondelku. Następnie odstaw je do delikatnego ostudzenia. Przesiej mąkę do miski, a następnie delikatnie ją posól. Wlej mleko i śmietanę, a następnie wbij jajka. Zacznij mieszać składniki, dodając roztopione i płynne jeszcze masło. Ciasto odstaw na około 30 minut do odpoczęcia.
Smaż naleśniki, nakładając masę z pomocą łyżki na mocno rozgrzaną patelnię. Nie potrzebujesz dodatkowej ilości tłuszczu, dlatego nie musisz rozpuszczać masła czy rozgrzewać oleju roślinnego. Naleśniki obróć po kilku minutach na drugą stronę. Podawaj je z dżemem, cukrem pudrem, ulubioną konfiturą albo syropem klonowym.