Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Możemy zrobić milion różnych naleśników. Zaczynając od różnych ciast po przeróżne farsze kończąc. Ja dzisiaj proponuję podstawowy przepis. Do takich naleśników pasuje zarówno słodki jak i wytrawny farsz.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1036
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1036
Składniki
Do miski wlewam mleko, dodaję jajka, sól i cukier – wszystko dobrze mieszam. Teraz dodaję mąkę i wodę i miksuję na gładką masę robocikiem. Gotowe ciasto ma konsystencję dosyć gęstej śmietany. Wstawiam je na 1/2 godziny do lodówki.
Na patelni rozgrzewam malutką ilość oleju – najlepiej byłoby użyć klarowanego masła. Małym strumyczkiem wylewam porcję ciasta na patelnię, tak aby pokryło całe dno, a w naleśniku nie było żadnych dziurek. Podsmażam na złoto i przewracam na drugą stronę.
Takie naleśniki możemy podawać z dżemem, nutellą, kremem, bitą śmietaną i owocami. Można tez dodać do nich pieczarki, ser, mięso. Można też zrobić z nich krokiety. Smacznego!!!