Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najzwyklejszy kotlet i dla mnie bardzo dobry,lubie potrawy z mielonego mięsa
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 94
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 204
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 94
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 204
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Składniki
do zmielonego mięsa dodac namoczoną i odcisniętą bułkę,jajko,majeranek posiekany czosnek i oregano,doprawić solą i pieprzem,dodać natke pietruszki i dobrze wymieszać
zwilżonymi dłońmi firmowac owalne kotlety i smazyc na rumiano,jprzed smażeniem nie panieruję kotletów
usmazone ,wlozyc do rondla ,podlac wodą,dodac kostke bulionową,liście i ziele ,a także maggi ( 2-3 łyzki) i dusic na małym ogniu
mąke rozmieszac z woda i smietaną ,wlac do rondla i chwilę jeszcze pogotować,wsypac natkę
do sosu mozna równiez dodać łyżeczke musztardy,chrzanu lub koncentraru pomidorowego,jak kto lubi ,mnie jednak najbardziej smakuję sos z dodatkim maggi