Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najłatwiejsze, szybkie, wegańskie i lekkie kotleciki z brokułów i ciecierzycy, idealne na lunch i obiad.
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 60
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 161
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 211
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 406
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 60
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 161
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 211
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 406
Składniki
W garnku gotujemy 200g brokułów (ok. 5 minut)
Ugotowane brokuły oraz cieciorkę wrzucamy do blendera, dodajemy ulubione przyprawy (w moich: garam masala, czosnek, sól, rozmaryn, papryka wędzona, pieprz cytrynowy)
Całość blendujemy do uzyskania w miarę gładkiej i w miarę lepkiej masy po czym formujemy kotlety/pulpety
Kotleciki wykładamy na blachę pokrytą papierem do pieczenia i pieczemy przez około 15 minut w 180 stopniach