Nadziewany stek z rostbefu wołowego

Nadziewany  stek z rostbefu wołowego
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: konhambos
Troche inny stek, nadziewany ostrym sosem, serem camembert i suszonymi morelami. W lagodnej wersji sos mozna zastapic przecierem pomidorowym. Obydwie wersje smakuja fantastycznie.

Składniki

  • 380 g rostbefu wolowego
  • 150 g sera camembert
  • 8 suszonych moreli lub lyzeczka zurawiny
  • 1 lyzeczka ostrego sosu lub przecieru pomidorowego
  • sól, pieprz
  • maslo

Przygotowanie

  1. W steku wyciac kieszonke, ale nie do konca, mieso rozlozyc i posmarowac ulubionym ostrym sosem. Kto woli lagodniejsza wersje wybiera przecier pomidorowy.
    Camembert pokroic w plasterki o grubości od 3 do 5 milimetrów i wlozyc nimi polowe miesa. Na ser polozyc morele lub zurawine.
    Przykryc druga polowa i lekko przycisnac.
    Smazyc na masle 4 minuty, w tym czasie nagrzac piekarnik do 100° C. Po 4 minutach przekrecic ostroznie najlepiej 2 lopatkami i smazyc dalsze 4 minuty,
    Po 8 minutach wlozyc do piekarnika i piec nastepne 8 minut.
    Czas jest obliczony na stek medium.

  2. Przed podaniem przyprawic sola i swiezo mielonym pieprzem.

Komentarze do przepisu (14)

fafiatko 11 września 2018
Pyszne polczenie i bardzo smaczny stek!
bryssska 11 września 2018
Same pyszności wygląda super ;-D
basiliana 11 września 2018
Pyszna kompozycja smaków i bardzo apetyczna prezentacja.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 380 g rostbefu wolowego
  • 150 g sera camembert
  • 8 suszonych moreli lub lyzeczka zurawiny
  • 1 lyzeczka ostrego sosu lub przecieru pomidorowego
  • sól, pieprz
  • maslo
Składniki