Nadziewany schab

Przepis dnia 2012-06-05
Nadziewany schab
> 5-6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Jagoda50
Przepis pochodzi z książki "Kuchnia europejska",jest troszkę zmieniony ale danie smakowało wszystkim.

Składniki

Przygotowanie

  1. bułki pokroić skropic mlekiem,odcisnąć,wymieszać z drobno pokrojoną pietruszką , bazylią i posiekanym czosnkiem

  2. do masy dodać sół,pieprz,gałkę,żółtka i wymieszać a na koniec dodać ubitą pianę

  3. mięso rozcinamy tak aby powstał płat,lekko rozbić i troszkę posolić,na tak przygotowane mięso wyłożyć nadzienie,zwinąć i spiąć wykałaczkami lub związać

  4. mięso wkładamy do brytfanny wyłożonej boczkiem i zapiekamy,po 10 min podlewamy winem i wywarem ,dodac pokrojone cebule i dusić do miękkości,w trakcie pieczenia podlewac wytworzonym sosem

  5. schab podawać z ziemniakami i brokułami

  6. w oryginalnym przepisie zamiast schabu była jagnięcina

Komentarze do przepisu (6)

babciaaneczka 03 czerwca 2012
Bardzo dobre, do ulubionych, pozdrawiam.
marysia11082 03 czerwca 2012
NA PEWNO BARDZO SMACZNE,A JAK PIĘKNIE PODANE.DAJĘ PIĄTECZKĘ.POZDRAWIAM
irma 03 czerwca 2012
Pięknie wykonane zdjęcie, aż korci, żeby wypróbować ten przepis. Pozdrawiam.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki