Nadziewany patison

Nadziewany patison
> 5-6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: mona83
Połączenie patisona z ryżem i mięsem mielonym

Składniki

  • patisony 5 szt.
  • mięso mielone 50 dkg
  • 10-15 dkg ugotownego ryżu
  • cebula 1 szt.
  • jajko 1 szt.
  • ser zółty 10 dkg
  • zioła prowansalskie
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Patisony obrać, ucinamy górę i wydrążamy. Mięso mieszamy z ugotowanym ryżem i jajkiem. Doprawiamy solą pieprzem i ziołami Faszerujemy patisony nadzieniem. Zapiekamy ok.35-45 min w 180 stopniach , pod koniec pieczenia na każdy patison kładziemy plaster sera żółtego.
    Podawać na ciepło.

Składniki
  • patisony 5 szt.
  • mięso mielone 50 dkg
  • 10-15 dkg ugotownego ryżu
  • cebula 1 szt.
  • jajko 1 szt.
  • ser zółty 10 dkg
  • zioła prowansalskie
  • sól, pieprz
Składniki