Nadziewany filet z kurczaka

Nadziewany filet z kurczaka
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
Sezon grzybowy rozpoczęty, więc czas na smaczne dania.

Składniki

  • filet z kurczaka podwójny 1 szt.
  • grzyby leśne 15dag
  • Cebula biała 1 szt.
  • sól i pieprz do smaku
  • mąka 1 łyżka
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Wykonanie:

    Wcześniej namoczone grzyby ugotować i odcedzić na sicie. Następnie przysmażyć z cebulką i przyprawami. W między czasie dokładnie rozbić filet i przyprawić go z obu stron. Farsz grzybowy nałożyć na jeden płat filetu, przełożyć drugim, spiąć wykałaczkami i posypać mąką. Smażyć na rumiano. Pod koniec smażenia podlać wodą i dusić kolejne 15 minut. Podawać z dowolną surówką.

Składniki
  • filet z kurczaka podwójny 1 szt.
  • grzyby leśne 15dag
  • Cebula biała 1 szt.
  • sól i pieprz do smaku
  • mąka 1 łyżka
  • olej do smażenia
Składniki