Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Nadziewane zrazy z farszem chrzanowym"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27471
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1202
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27471
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 163
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1202
Składniki
Bułkę namocz i odciśnij. Natkę pietruszki posiekaj, a suszone śliwki pokrój na kawałki. Chrzan wymieszaj z bułką, natką pietruszki i śliwkami. Do masy dodaj dwa żółtka. Jeśli będzie zbyt rzadka, dodaj bułkę tartą.
Przygotowany farsz ułóż na plastrach mięsa, dokładnie zawiń i każdy ze zrazów zepnij wykałaczką. Zrazy oprósz mąką i obsmaż w garnku. Wlej 3 szklanki wrzącej wody, dodaj liść laurowy, pieprz oraz bulionetkę.
Zmniejsz ogień, garnek przykryj i duś zrazy do momentu, aż będą miękkie (ok. 45 min). Pod koniec duszenia dodaj śmietanę i wymieszaj. Pamiętaj, żeby przed podaniem usunąć wykałaczki.
Gotowe zrazy podawaj z kaszą ugotowaną na sypko.Źródło: Na żywo