Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Nadziewane udka kurczaka"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 175
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 682
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 140
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 175
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 682
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 140
Składniki
Drobno pokrojony czosnek podsmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj szpinak, posiekane pistacje i paprykę pokrojoną w drobną kostkę. Chleb pokrój, zalej śmietaną i dodaj rozmącone jajka. Wymieszaj i wlej do szpinaku. Podsmaż. Z pałeczek kurczaka wyjmij kostkę.
Otwór po usuniętej kości napełnij nadzieniem szpinakowym i włóż do brytfanny. Dodaj masło, lekko skrop sokiem z cytryny. Posyp tymiankiem, podlej winem i posól. Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180° C do miękkości. Podawaj z ryżem.Źródło: Na żywo