Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Drobno pokrojony czosnek podsmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj szpinak, posiekane pistacje i paprykę pokrojoną w drobną kostkę. Chleb pokrój, zalej śmietaną i dodaj rozmącone jajko. Wymieszaj i wlej do szpinaku. Podsmaż.
Z pałeczek kurczaka wyjmij kość. Otwór po usuniętej kości napełnij nadzieniem szpinakowym i włóż do brytfanny. Dodaj masło, lekko skrop sokiem z cytryny. Posyp tymiankiem, podlej winem i posól.
Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180° C do miękkości. Podawaj z ryżem.Źródło: Na żywo