Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super pożywne danie na piątek lub gorącą kolację.
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 366
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 106
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 60
Polecam.
Odsłon: 75
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 366
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 106
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 60
Polecam.
Odsłon: 75
Składniki
Szpinak rozmrozić. Cebulę obrać , pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę. Na patelni rozgrzać trochę oleju, wrzucić cebulę i czosnek, smażyć 2 minuty, dodać szpinak, dusić 5 minut, dodać koperek, doprawić solą i pieprzem, dusić 2 minuty. Pieczarki obrać , pokroić. Na patelni rozgrzać trochę oleju , wrzucić pieczarki , doprawić solą i pieprzem, dusić 5 minut. Morele umyć, pokroić w ćwiartki. Żurawinę umyć. Ser feta pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, doprawiając ziołami prowansalskimi.
Płaty lazanii ugotować, wyjąć łyżką cedzakową, rozłożyć. Na rozłożone płaty nakładać porcję farszu.
Zwijać rożki i układać w naczyniu żaroodpornym, podlać bulionem.
Śmietanę wymieszać z musztardą i polać po rożkach.
Ser mozzarella utrzeć na tarce o grubszych otworach posypać po rożkach. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni wstawić rożki i zapiekać do dobrego zrumienienia sera.
Podawać na gorąco.