Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i szybkie danie ze swiezych platów lasagne, nadziewanych miesem mielonym i owinietych cukinia, w serowym sosie z pomidorami i bazylia.
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 54
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6737
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 146
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 54
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6737
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 146
Składniki
Cukinię umyc, pokroic w podluzne plastry i posolic. Obrac cebule i pokroic w kostke, zmieszac z mielonym miesem i jajkiem. Doprawic sola, pieprzem, musztarda i papryka. Roztopic 1-2 lyzki masla w rondelku, dodac make i zrobic zasmazke, zalac bulionem warzywnym, dodac i mleko i gotowac na wolnym ogniu przez ok. 2 minuty caly czas mieszajac. Doprawic sola, pieprzem, skórka z cytryny i galka muszkatolowa, dodac 80 g parmezanu. Rozgrzac piekarnik do 200° C. Wysmarowac foremke do pieczenia maslem. Uformowac z miesa 5-6 podluznych rolek i owinac kazdy platem lasagne, a nastepnie plastrami cukinii. Wlozyc rolki do foremki, zalac sosem serowym, posypac reszta parmezanu i ulozyc na wierzchu lika kawalków masla. Piec na srodkowej szynie przez około 45 minut, ewentualnie przykryc pod koniec folia. Pomidory pokroic w drobna kostke, doprawic sola i pieprzem.
Podawac posypane pomidorami i listkami bazyli.