Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Nadziewane roladki z indyka"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2140
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 978
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 220
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20994
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2140
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 978
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 220
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20994
Składniki
Indycze piersi dokładnie umyć, osuszyć, rozbić lekko tłuczkiem. Doprawić solą i pieprzem. Płaty mięsa posmarować keczupem. Na każdym położyć kolbę mini-kukurydzy i zawijać roladki.
Spiąć je wykałaczkami. Odstawić na około godzinę do lodówki, żeby mięso się zamarynowało.
Po tym czasie na patelni rozgrzać olej. Ułożyć na niej roladki. Smażyć, aż osiągną złoty kolor.
Gotowe roladki udekorować natką pietruszki. Podawać je z ryżem, sałatą i ćwiartkami pomidorów.
ok. 90 minut
Roladki będą wybornie smakować również z dodatkiem ziarnistej musztardy zmieszanej z dżemem żurawinowym.Źródło: Twoje Imperium