Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Nadziewane roladki mięsne"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 599
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 48
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 49
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 359
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 599
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 48
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 49
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 359
Składniki
Wieprzowinę umyj, osusz i przekrój wzdłuż. Obie części pokrój w plastry o szerokości centymetra. Mięso lekko rozbij, oprósz solą, pieprzem i odstaw do lodówki. Cukinię opłucz i za pomocą ostrego noża pokrój ją w cienkie plastry.
Przygotuj i podsmaż roladki (przepis poniżej) i przełóż je do wysmarowanej tłuszczem brytfanny. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 20 minut w temperaturze 170° C. Co jakiś czas podlewaj wytwarzającym się sosem.
Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek, wrzuć pokrojone w ćwiartki pomidory i krótko podsmaż, zdejmij z ognia. Powstały podczas pieczenia mięsa sos, wlej do pomidorów i wymieszaj. Przed podaniem polej nim roladki. Danie podawaj z ryżem wymieszanym z warzywami.
kroki do... roladek
Cebulę pokrój w drobną kostkę. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Bazylię umyj i posiekaj. Na patelni rozgrzej połowę oleju i zeszklij cebulę. Następnie dołóż czosnek, a pod koniec smażenia bazylię.
dokładnie wymieszaj, zdejmij z ognia i ostudź. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Zamiast bazylii możesz użyć innych ulubionych ziół. Mieszankę ułóż na plastrach mięsa.
Każdy kawałek mięsa mocno owiń plasterkiem boczku i 2 plasterkami cukinii. Na patelni rozgrzej resztę oleju. Ułóż kawałki mięsa i obsmaż z każdej strony na złoty kolor.Źródło: Na żywo