Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Nadziewane pieczarki"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 294
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 51
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 49
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 91
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 294
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 51
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 49
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 91
Składniki
Pieczarki oczyść i odetnij nóżki. Kapelusze ułóż wewnętrzną stroną do góry i skrop sokiem z cytryny.
Przygotuj farsz: dokładnie wymieszaj drobno posiekaną cebulę i starte na tarce nóżki pieczarek. Dodaj twarożek, tymianek, bazylię i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Całość dopraw solą i pieprzem. Na dno kapeluszy pieczarek włóż po kawałku masła. Każdą pieczarkę napełnij taką ilością przygotowanego farszu, aby uzyskały efektowny kulisty kształt.
Napełnione farszem kapelusze ułóż na aluminiowej tacce do grillowania. Piecz około 20 minut.Źródło: Na żywo