Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Nadziewane naleśniki z brokułami i boczkiem"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 201
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 201
Składniki
Mąkę pszenną przesiewamy, dodajemy jajko, mleko, olej i szczyptę soli. Miksujemy na gładkie ciasto i odstawiamy na pół godziny.
Brokuł dzielimy na różyczki, myjemy i na pięć minut wrzucamy do osolonej gotującej się wody.
Cebulkę siekamy, szklimy na rozgrzanym maśle. Boczek kroimy w paseczki, prażymy na suchej patelni, studzimy. Ser żółty ścieramy, kukurydzę osączamy z zalewy. Pomidorki kroimy na ćwiartki, a rzodkiewkę w plasterki. Brokuły osączamy.
Brokuły mieszamy ze wszystkimi składnikami farszu. Doprawiamy solą i pieprzem. Naleśniki smażymy na suchej patelni, ciepłe napełniamy farszem. Posypujemy startym żółtym serem, dekorujemy pomidorami i rzodkiewką, podajemy.
Czas przygotowania 55 minut. Cena porcji około 1,80 zł
Wartość odżywcza jednej porcji: 488 kcal. Białko 22 g. Tłuszcz 26 g. Węglowodany 63 g.Źródło: Rewia