Nadziewane kotlety z karpia

Nadziewane kotlety z karpia
> 5-6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
Smaczne i aromatyczne kotlety na obiad.

Składniki

  • 60 dag fileta z karpia
  • 1 jajko
  • 1 czerstwa bułka
  • sól i pieprz do smaku
  • przyprawa do ryb do smaku
  • bułka tarta do panierki
  • Składniki na farsz:
  • 10 dag pieczarek
  • ½ czerwonej cebuli
  • ½ papryczki chili
  • 1 papryka
  • pieprz i sól do smaku

Przygotowanie

  1. Wykonanie farszu:
    Wszystkie składniki na farsz rozdrobnić lub drobno pokroić, przyprawić do smaku i odłożyć w chłodne miejsce na pół godziny.
    Wykonanie:
    Rybę zmielić dwa razy przez maszynkę, za drugim razem zmielić również namoczoną i odciśniętą bułkę. Wbić jajko, przyprawić do smaku i dokładnie wyrobić masę, gdyby była za rzadka to możemy zgęścić bułką tartą. Stolnicę posypać dosyć obficie bułką tatrą, z przygotowanego mięsa formować placuszki i układać na stolnicy. Następnie kłaść na środek przygotowany farsz, po czym formować kotlety, obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto.

Składniki
  • 60 dag fileta z karpia
  • 1 jajko
  • 1 czerstwa bułka
  • sól i pieprz do smaku
  • przyprawa do ryb do smaku
  • bułka tarta do panierki
  • Składniki na farsz:
  • 10 dag pieczarek
  • ½ czerwonej cebuli
  • ½ papryczki chili
  • 1 papryka
  • pieprz i sól do smaku
Składniki