Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Nadziewane klopsiki z truskawkami"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5174
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 37
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5174
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 37
Składniki
Kajzerkę namocz w mleku, odciśnij i dokładnie rozdrobnij. Żółtka utrzyj ze szczyptą soli. Do mielonego mięsa dodaj bułkę, posiekane migdały oraz szalotkę. Wlej żółtka. Przypraw solą, pieprzem, tymiankiem oraz gałką muszkatołową. Białko ubij na sztywno i delikatnie połącz z masą mięsną.
Z masy mięsnej uformuj 15 placuszków. Na każdy połóż truskawkę (bez szypułek). Zlep brzegi i uformuj zgrabny kotlet.
Przygotowane kotlety obtocz w bułce tartej. Usmaż na rumiano na rozgrzanym oleju. Udekoruj natką. Podaj z makaronem, ryżem oraz zieloną sałatą.
<strong>Marika Piekut z Nowej Wsi</strong>Źródło: Takie jest życie