Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Nadziewane filety rybne z fasolką"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27452
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 180
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1176
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27452
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 180
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1176
Składniki
Fasolkę wrzuć do osolonego wrzątku i gotuj przez 3 minuty. Następnie odcedź i odstaw, aż obcieknie. Około 1/4 fasolki drobno pokrój, po czym połącz z posiekanym koperkiem i startym parmezanem. Filety rybne opłucz i osusz. Ostrym nożem zrób w nich nacięcie.
Kieszonki nafaszeruj przygotowanym farszem, po czym zepnij wykałaczkami. Ryby oprósz solą oraz pieprzem. Skrop sokiem z cytryny. Z jajek i mąki przygotuj rzadkie ciasto o gładkiej konsystencji.
Nafaszerowane filety rybne obtocz w cieście, a następnie w bułce tartej. Smaż na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i szybko podsmaż na niej cebulę wraz z pozostałą fasolką. Dopraw do smaku przyprawą uniwersalną i podawaj jako dodatek do usmażonych filetów rybnych.Źródło: Na żywo