Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre i bardzo proste danie, wysmienicie smakuje z sosem z czerwonego wina, pieczonymi ziemniakami i warzywami
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Z oliwy z oliwek i przypraw przygotowujemy marynate. Marynujemy pierszi z kurczaka i zostawiamy na godzinke, albo najlepiej na noc w lodowce.
Piersi wyjmujemy z marynaty, nacinamy wzdluz jednego z dlugich brzegow, ale nie rozcinamy do konca. Otwieramy piers i smarujemy pesto, a nastepnie wkladamy zlozony na pol plaster sera zoltego. Zamykamy.
Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Piersi obsmazamy z dwoch stron i ukladamy w naczyniu zaroodpornym. Wstawiamy do piekarnika na okolo 30 minut. Smacznego!