Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To wbrew pozorom szybkie i łatwe do przyrządzenia danie dla łakomczuchów :)
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 309
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 67
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 111
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 497
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 309
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 67
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 111
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 497
Składniki
Na patelni podsmażyć plastry boczku aż będą zarumienione i wytopi się z nich tłuszczyk. Piersi z kurczaka rozkroić tworząc kieszonki, doprawić ulubionymi ziołami i przyprawami. Każdą pierś nafaszerować 2 plastrami boczku i 2 suszonymi pomidorami. Jeśli piersi się rozpadają spiąć je wykałaczkami.
Gruszki obrać, pokroić na ćwiartki i wyjąc pestki po czym ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Na patelni z odrobiną oleju podsmażyć piersi z obu stron żeby skórka była złocista, a następnie przełożyć do gruszek (można podlać odrobiną wody).
Przykryte naczynie wkładamy na ok. 30 min do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Ja podałam je z pieczonymi ziemniaczkami w ziołach i żurawiną. Życzę Wam smacznego! :)