Nadziewana pierś z kurczaka

Nadziewana pierś z kurczaka
> 1-2 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: ola_kraszi
To wbrew pozorom szybkie i łatwe do przyrządzenia danie dla łakomczuchów :)

Składniki

  • Podwójna pierś z kurczaka
  • Plastry boczku 4 sztuki
  • Pomidory suszone 4 sztuki
  • Gruszka 1-2 sztuki
  • Olej do smażenia
  • Dowolne przyprawy

Przygotowanie

  1. Na patelni podsmażyć plastry boczku aż będą zarumienione i wytopi się z nich tłuszczyk. Piersi z kurczaka rozkroić tworząc kieszonki, doprawić ulubionymi ziołami i przyprawami. Każdą pierś nafaszerować 2 plastrami boczku i 2 suszonymi pomidorami. Jeśli piersi się rozpadają spiąć je wykałaczkami.

  2. Gruszki obrać, pokroić na ćwiartki i wyjąc pestki po czym ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Na patelni z odrobiną oleju podsmażyć piersi z obu stron żeby skórka była złocista, a następnie przełożyć do gruszek (można podlać odrobiną wody).

  3. Przykryte naczynie wkładamy na ok. 30 min do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Ja podałam je z pieczonymi ziemniaczkami w ziołach i żurawiną. Życzę Wam smacznego! :)

Komentarze do przepisu (2)

etui 05 lutego 2014
A podwójna może być?
Obserwator 05 lutego 2014
Hehe , nie udał się atak "etui".
Składniki
  • Podwójna pierś z kurczaka
  • Plastry boczku 4 sztuki
  • Pomidory suszone 4 sztuki
  • Gruszka 1-2 sztuki
  • Olej do smażenia
  • Dowolne przyprawy
Składniki