Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Nadziewana pierś w sezamie"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 26
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 210
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 206
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 26
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 210
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 206
Składniki
Piersi kurczaka dokładnie umyć i oczyścić z błony. Następnie w każdej piersi wyciąć „kieszeń”, po czym umieścić w niej po kawałku żółtego sera i szynki.
Odstawić i przygotować do panierki: jajka roztrzepać, doprawić je solą oraz pieprzem. Bułkę tartą wymieszać z ziarnami sezamu.
Panierkę na piersi kurczaka nakładać w następującej w kolejności: obtoczyć w mące, umoczyć w jajku, obtoczyć w bułce tartej z sezamem.
Na patelni rozgrzać olej.Ułożyć na niej opanierowane piersi, smażyć je na małym ogniu po kilka minut z każdej strony. Gdy będą gotowe, podawać je z gotowanymi ziemniakami (z koperkiem) i pomidorami skrojonymi w ćwiartki.
ok. 50 minut
Dla wyostrzenia smaku można przygotować i postawić na stole trochę soku z limonki lub cytryny – do polania nadziewanych piersi.Źródło: Twoje Imperium