Nadziewana kapusta

Nadziewana kapusta
> 3-4 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Jagoda50
Typowo jesienne danie.

Składniki

  • male główki kapusty 3-4
  • mięso mielone 70 dkg
  • marchew 3
  • cebula 1
  • seler kawałek bulwy
  • korzeń pietruszki 1
  • por kawałek
  • śmietana 3 łyzki
  • koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
  • mąka 2 łyzki
  • bulion warzywny
  • liśie laurowe,ziele angielskie
  • sól,pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. mięso mięso mielone przygotować tak jak na kotlety

  2. z małych główek kapusty ściąć wierzchy i wydrążyć

  3. główki kapusty nadziac mięsem i obwiązać białą bawełniana nitką

  4. wszystkie warzywa pokroić i wrzucic na dno garnka,włożyc ka pustę,podlac bulionem dodać listki i ziele i gotować na wolnym ogniu,kiedy kapusta będzie miękka dodać sos zrobiony z mąki,bulionu,śmietany i koncentratu,wszystko jeszcze chwilę gotować,całość doprawic soląi pieprzem,podawa,c z ziemniakami

Komentarze do przepisu (3)

GREGORHSPEED 25 października 2016
Ależ apetycznie wygląda <3 MMMMM <3
Docherro 25 października 2016
Przepyszne danie,ślinka leci:)
Futka 25 października 2016
Ależ pyszności! Mniam <3
Składniki
  • male główki kapusty 3-4
  • mięso mielone 70 dkg
  • marchew 3
  • cebula 1
  • seler kawałek bulwy
  • korzeń pietruszki 1
  • por kawałek
  • śmietana 3 łyzki
  • koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
  • mąka 2 łyzki
  • bulion warzywny
  • liśie laurowe,ziele angielskie
  • sól,pieprz do smaku
Składniki