Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadziane na bogato, chociaż bez mięsa, ale za to z oliwkami, suszonymi pomidorami...zresztą, sami zobaczcie :)
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 20
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 20
Składniki
Ryż ugotować wg. przepisu na opakowaniu. Odstawić do wystudzenia najlepiej wysypując go z woreczka.
Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć drobno pokrojoną w kostkę cebulę i papryki. Suszone pomidory i oliwki również drobno pokroić. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Wszystkie warzywa wymieszać z ryżem, dodać posiekaną natkę pietruszki i oba keczupy. Wymieszać.
Z papryk odciąć wierzch, wydrążyć gniazda nasienne. Napełnić papryki farszem. Ułożyć w żaroodpornym półmisku, podlać szklanką gorącej wody lub bulionu i zapiekać w 200° przez 40-50 minut. Czas pieczenia zależy też od wielkości papryk. Zalecam przez pierwsze 20 minut piec papryki pod przykryciem.