Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Muszle ze szpinakiem"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 210
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 210
Składniki
Makaron ugotuj w osolonym wrzątku zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Następnie odcedź na durszlaku i zahartuj w zimnej wodzie.
Obraną cebulę pokrój, a ząbki czosnku przeciśnij przez praskę. Liście szpinaku namocz, osusz i drobno posiekaj.
Na rozgrzanych 2 łyżkach masła zeszklij połowę cebuli i czosnek. Po chwili dodaj szpinak. Dopraw solą, pieprzem i gałka muszkatołową. Smaż kilka minut.
Przełóż warzywa do miksera. Dodaj ser, bułkę tartą i mleko. Zmiksuj.
Na pozostałym maśle zeszklij resztę cebuli z doprawionymi pomidorami. Wylej na dno naczynia żaroodpornego.
Muszle nafaszeruj masą. Ułóż na pomidorach i zapiecz.Źródło: Telemax