Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Muszle ze szpinakiem"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3151
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 256
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3151
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 256
Składniki
Makaron ugotować we wrzącej, osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Po ugotowaniu zahartować w zimnej wodzie. Cebule posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, szpinak oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić.
Rozgrzać 2 łyżki masła, zeszklić połowę cebuli i czosnek, dodać szpinak i smażyć kilka minut. Doprawić. Następnie zmiksować z serem, bułką tartą, i mlekiem, doprawić.
Farszem napełniać muszle. Na maśle zeszklić resztę cebuli, dodać posiekane pomidory, doprawić i przelać na dno naczynia żaroodpornego. Ułożyć muszle i zapiekać ok. 20 minut w 180oC.
ok. 45 minut
Zamiast białego sera do szpinaku można dodać pokrojoną w kosteczkę mozzarellę, pokruszony ser feta lub pleśniowy typu Lazur.Źródło: Twoje Imperium