Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Muszle ze szpinakiem"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 18
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 203
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 176
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 18
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 203
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 176
Składniki
Makaron ugotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem oleju.
Cebule posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę, szpinak oczyść, umyj, osusz i pokrój. Podsmaż na rozgrzanym oleju, dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Wymieszaj je z miękkim serem białym, mlekiem i bułką tartą.
Napełnij farszem muszle makaronowe i ułóż je w naczyniu żaroodpornym na warstwie pomidorów wymieszanych z solą i pieprzem.
Wstaw potrawę do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz 20 minut.
Czas: 60 min, 1 porcja = 360 kcal.Źródło: Kurier TV