Muszle makaronowe conchiglioni nadziewane łososiem

Muszle makaronowe conchiglioni nadziewane łososiem
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
Na obiad proponuję łososia (lub pstrąga tęczowego) zapieczonego w makaronowych muszlach w sosie śmietanowo-serowym. Proste i w miarę szybkie pyszne danie ( przepis dla 4 osób).

Składniki

  • 600 g łososia lub pstrąga tęczowego
  • 20 muszelek makaronu conchiglioni
  • 300 ml śmietany kremówki
  • 100 ml wody
  • 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • sól i pieprz
  • 3 przeciśnięte ząbki czosnku
  • 50 g startego ostrzejszego sera typu parmezan
  • 50 g startego żółtego sera np. gouda
  • olej

Przygotowanie

  1. Rybę doprawić solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny i usmażyć. Makaron ugotować al dente. W misce zmieszać śmietanę z wodą i mąką ziemniaczaną. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem. Muszle nadziewać obraną usmażoną rybą i poukładać w naczyniu, następnie zalać sosem. Piec ok. 20 minut w temperaturze 200 stopni do zrumienienia.


    SMACZNEGO!!!

Składniki
  • 600 g łososia lub pstrąga tęczowego
  • 20 muszelek makaronu conchiglioni
  • 300 ml śmietany kremówki
  • 100 ml wody
  • 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • sól i pieprz
  • 3 przeciśnięte ząbki czosnku
  • 50 g startego ostrzejszego sera typu parmezan
  • 50 g startego żółtego sera np. gouda
  • olej
Składniki