Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Muszle faszerowane szpinakiem i fetą"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 319
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 281
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 319
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 281
Składniki
Makaron ugotuj al dente, dokładnie odcedź, a następnie każdą sztukę rozłóż na płaskiej powierzchni.
Na patelni podgrzej oliwę, dodaj mrożony szpinak, przykryj i podgrzej.
Ząbki czosnku posiekaj lub przeciśnij przez praskę. Połącz go ze szpinakiem, dopraw solą oraz pieprzem.
Na koniec dorzuć rozdrobniony ser feta, parmezan oraz roztrzepane jajko. Całość wymieszaj i smaż ok. 5 minut.
Tak przygotowany farsz nałóż do ugotowanych muszli.
Danie możesz podgrzać w piekarniku.
<strong>Róża Turok z Zielonej Góry</strong>Źródło: Super TV