Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Muszle faszerowane mieloną wieprzowiną i pesto"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27452
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 180
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1175
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27452
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 180
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1175
Składniki
60 minut • Porcja 750 kcal • Koszt porcji ok. 4,80 zł • Przepis dla 4 osób
Makaron ugotuj z łyżką oleju wg przepisu, odcedź.
Por oczyść, opłucz, pokrój w plasterki. Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne, pokrój w kosteczkę. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju, podsmaż na nim por, dodaj mięso i chwilę smaż razem – wmieszaj mąkę. Podlej wszystko bulionem, dołóż pokrojoną paprykę. Mieszankę posól do smaku i duś na wolnym ogniu, aż odparuje nadmiar płynu.
Ugotowane muszle napełnij mięsnym farszem. Naczynie żaroodporne posmaruj olejem i ułóż w nim muszle. Przykryj pokrywką i włóż na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 180°C.
Następnie zdejmij pokrywkę. Do każdej muszli dodaj po pół łyżeczki pesto i posyp serem. Dopiekaj do złotego koloru.Źródło: Kobieta i życie