Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Muszelki z fasolką i bazylią"
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 16
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5458
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 314
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 16
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5458
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 314
Składniki
Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu. Odcedź i przełóż do garnka. Ugotuj fasolkę (ok. 8 minut we wrzącej osolonej wodzie, by nie była zbyt miękka).
Pokrój kiełbasę na cienkie plasterki i usmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj pokrojoną w piórka czerwoną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek. Smaż 2 minuty. Dodaj oliwki, posiekane suszone pomidory.
Zrób winegret: ocet balsamiczny wymieszaj z oliwą, solą, pieprzem, cukrem. Makaron wymieszaj z kiełbasą, pomidorami i oliwkami oraz fasolką. Dopraw sosem, posyp listkami bazylii i podawaj, np. z zieloną sałatą.Źródło: Olivia