Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Musaka z wołowiną"
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5553
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 375
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 82
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5553
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 375
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 82
Składniki
Bakłażany oczyść, pokrój w plastry i usmaż. Czosnek przeciśnij przez praskę, a cebulę posiekaj. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy i podsmaż mięso. Dodaj czosnek, cebulę, pomidory, koncentrat i oregano.
Dopraw solą, pieprzem i cynamonem. Podduś. Jajka wymieszaj z mąką i mlekiem, podgrzej mieszając. Przypraw sos.
W żaroodpornym naczyniu ułóż bakłażany, posyp połową parmezanu. Przykryj farszem, polej sosem, posyp resztą sera. Piecz 30 minut w temperaturze 200° C.Źródło: Na żywo