Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na szybki i smaczny obiad.
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 174
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 143
Smak wiosny!
Odsłon: 643
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1770
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 174
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 143
Smak wiosny!
Odsłon: 643
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1770
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 164
Składniki
Wykonanie: Kalafior ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem cukru do smaku, odcedzić i podzielić na różyczki. Z mleka, 1 jajka, mąki i soli do smaku przygotować ciasto, maczać przygotowany kalafior i podsmażyć na oleju z dodatkiem masła. Cebulę obrać, drobno posiekać, wymieszać z mięsem, przysmażyć na oleju przez około 5 minut stale mieszając. Naczynie żaroodporne posmarować olejem i układać warstwami mięso z kalafiorem. Drugie jajko roztrzepać ze śmietaną, przyprawić do smaku, polać zapiekankę i zapiec w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez około 15-20 minut.