Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Mus z awokado"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 724
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 143
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 83
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 606
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 724
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 143
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 83
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 606
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Awokado umyj, przekrój i usuń pestkę. Wydrążony miąższ skrop sokiem z cytryny. Zmiksuj z posiekanym czosnkiem, dopraw solą i chili. Mus przełóż do kieliszków. Rozłóż warstwę czerwonego kawioru. Odstaw do schłodzenia.
Tosty opiecz w tosterze lub na blasze w piekarniku, kieliszkiem wytnij z nich krążki. Serek dopraw do smaku solą. Ogórek umyj, pokrój w plasterki. Grzanki przekładaj serkiem i plastrami ogórka, układaj po dwie. Dekoruj ziołami, kiełkami i papryką.
czas 15 min; porcja – 80 kcal, cena 2,20 złŹródło: Świat kobiety