Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Muffiny z szynką i rozmarynem"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 360
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 96
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 101
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 48
Polecam.
Odsłon: 59
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 360
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 96
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 101
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 48
Polecam.
Odsłon: 59
Składniki
Cebulę drobno posiekaj i zeszklij na maśle. Wystudź. Ser zetrzyj na tarce na małych oczkach. Szynkę pokrój w niezbyt dużą kostkę.
Przygotuj dwie miski. Do pierwszej przesiej mąkę, dodaj proszek do pieczenia, sól, pieprz oraz posiekany rozmaryn, wymieszaj. Do drugiej miski wbij jajko, rozmąć trzepaczką lub zmiksuj. Wlej olej oraz maślankę, dodaj musztardę, szynkę, cebulę oraz starty ser, wymieszaj. Mokre dodaj do suchych. Wymieszaj łyżką niezbyt długo, aby tylko się połączyły.
Formę do muffinek wyłóż papilotkami lub posmaruj olejem, wysyp bułką tartą i napełnij ciastem do 3 wysokości. Piecz w temp. 190°C przez 25-30 minut do tzw. suchego patyczka. Rada: Aby cieszyć się smakiem i aromatem ziół przez cały rok warto je ususzyć. Zerwane zioła zwiąż w luźne bukieciki i powieś górą do dołu w zacienionym, ale przewiewnym miejscu. Temperatura suszenia nie powinna przekroczyć 35°C.
50 minut Sztuka: 210 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie