Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Muffiny z parmezanem"
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 270
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 139
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 416
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 270
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 139
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 416
Składniki
Rozgrzej 2 łyżki oliwy, usmaż na niej posiekane igły z 2 gałązek rozmarynu, orzechy i czosnek.
Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i solą. Resztę oliwy wymieszaj z jajkiem i maślanką. Dopraw pieprzem, połącz z mąką. Do ciasta dodaj podsmażony rozmaryn z orzechami i czosnkiem, parmezan, żurawiny.
Wyściel foremki na muffiny pergaminem i rozłóż w nich ciasto. Piecz w 175 st. C 25-30 minut. Udekoruj resztą rozmarynu.
Jak to zrobić?
Parmezan (lub inny twardy ser) można kupić już starty, jednak najlepiej utrzeć go na tarce tuż przed użyciem. Będzie wtedy znacznie bardziej aromatyczny.Źródło: Olivia