Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Muffiny z jajkiem"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 125
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 188
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 66
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 125
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 188
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 66
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Składniki
Do wysokiego kubka wlej 1/3 szklanki letniej wody, dodaj rozdrobnione drożdże, pół łyżeczki cukru i łyżkę mąki. wymieszaj. Powstały zaczyn przykryj czystą ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce.
Resztę mąki wymieszaj z olejem, solą, resztą wody oraz przygotowanym wcześniej rozczynem. Zagnieć gładkie ciasto. Następnie przykryj je suchą ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce, by podwoiło swą objętość.
Wymieszaj z pokrojonym boczkiem. Na podsypanej mąką stolnicy rozwałkuj ciasto na grubość 1 cm. Za pomocą szklanki wytnij 12 okręgów. Na każdym okręgu ułóż jajko i sklej ciasto. Włóż do foremek i piecz w temp. 150 °C przez 25 minut na złoty kolor.Źródło: Na żywo