Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Muffinki z sosem"
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20672
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5191
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 57
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20672
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5191
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 57
Składniki
Cebulę obierz, pokrój w kostkę i podsmaż wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Następnie dodaj szpinak oraz pokrojoną w kostkę paprykę.
W jednej misce połącz suche : mąkę, proszek do pieczenia, sól, pieprz i gałkę muszkatołową, w drugiej – wymieszaj jajka, olej, mleko i dolej do pierwszego naczynia. Dorzuć usmażone warzywa. Wymieszaj.
Wlej masę do foremek. Piecz muffinki 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
Połącz jogurt z majonezem i octem, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz zioła. Całość zmiksuj na masę przy pomocy blendera. Gotowe muffinki polej przygotowanym sosem. Podawaj np. na kolację.
<strong>Katarzyna Cukier z Drzewicy</strong>Źródło: Super TV