Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Muffinki francuskie z kalafiorem"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 24
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 15
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 16
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 24
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 15
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 16
Składniki
Marchew, ziemniaki, cebulę i czosnek obierz, pokrój w kosteczkę. Mięso zrumień na 2 łyżkach oleju. Wymieszaj z warzywami i tymiankiem, zasmaż. Dodaj koncentrat i 70 ml bulionu. Duś 8 min. Dołóż pomidory, przypraw solą i pieprzem.
Kalafior podziel na różyczki. Gotuj 5 min w posolonej wodzie, odcedź. Ciasto lekko rozwałkuj. Wytnij 6 kółek o śr. 12 cm. Wylep nimi wgłębienia w formie na muffinki. Skrawki ciasta zagnieć, ponownie rozwałkuj. Z placka wytnij 6 kółeczek o śr 9 cm. Babeczki napełnij masą. Do każdej wciśnij różyczkę kalafiora. Przykryj kółeczkami. Posmaruj żółtkiem. Piecz 35 min w 175 st.
Pozostały kalafior oprósz kolendrą, smaż 12 min na oleju. Posyp różyczki cukrem. Gdy się skarmelizuje się, dolej bulion, zagotuj. Zagęść sosem pieczeniowym. Dodaj szpinak, duś 2 min. Jarzynką obłóż muffinki.Źródło: Tina