Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 696
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 678
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1592
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4848
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 696
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 678
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1592
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4848
Składniki
Bakłażany pokrój w plastry, dobrze posól, odstaw na chwilę i opłucz kilkakrotnie, a potem szybko podsmaż.
Sparz pomidory, obierz i pokrój. Cebulę posiekaj. Rozgrzej oliwę w rondelku, dodaj posiekaną cebulę, mielone mięso i smaż przez 5 min. Dodaj pomidory, cynamon, ziele angielskie, przecier pomidorowy, pietruszkę i zagotuj. Zmniejsz ogień, dolej wino, przykryj i duś przez ok. 15 min.
Do brytfanny włóż na zmianę warstwę bakłażana i mięsa. Ostatnia warstwa to bakłażan.
Zrób zasmażkę z masła i mąki, rozrzedź mlekiem i gotuj przez 2 min. Dodaj gałkę muszkatołową, parmezan i biały pieprz.
Na bakłażanach rozłóż pokrojone pomidorki. Zalej wszystko sosem z parmezanu, posyp bułką tartą i piecz w nagrzanym piekarniku w temp. 170 st. C przez 30 minut.
Czas przygotowania: 70 minut 600 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień