Moskole z masłem czosnkowym

Moskole z masłem czosnkowym
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Kasio
Smaczne, góralskie placki z ziemniaków.

Składniki

  • Ziemniaki puree, cały garnek 3 litry
  • Mąka 3 szklanki
  • Jaja 2 szt.
  • Masło
  • Czosnek
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

  1. Ugotowane ziemniaki w słonej wodzie ugniatamy i łączymy z mąką oraz jajkami, lekko pieprzymy. Dobrze połączone składniki suszymy na rozgrzanej patelni.

    Masło w temperaturze pokojowej łączymy widelcem z wyciśniętym przez praskę czosnkiem, smarujemy nim ciepłe placuszki.

    Smacznego !

Komentarze do przepisu (2)

ekspresjawkuchni 01 października 2019
Przygotowuję je bardzo podobnie i są rzeczywiście wyśmienite.
slodkisentyment 02 października 2019
Super :)
Składniki
  • Ziemniaki puree, cały garnek 3 litry
  • Mąka 3 szklanki
  • Jaja 2 szt.
  • Masło
  • Czosnek
  • Sól
  • Pieprz
Składniki