Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje dzisiejsze kotlety z mortadeli wzbogaciłam o żółty ser, takie kotlety robiła moja mama tylko bez sera, danie to często figuruje w naszym jadłospisie. Chciałam powrócić do smaków z dzieciństwa i wzbogacić to danie o żółty ser.
nóż, miski, patelnia, widelec,
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 159
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 309
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 506
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 865
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 159
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 309
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 506
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 865
Składniki
Mortadelę obieramy ze skóry, kroimy w grubsze plastry. Na jednym plastrze układamy plasterki sera, na ser nakładamy drugi plaster mortadeli. Tak przygotowane kotlety wkładamy do rozbełtanego jajka z odrobiną soli, pieprzu i mleka, następnie panierujemy w bułce tartej z dodatkiem mąki . Smażymy na rozgrzanym oleju z obydwu stron na złoty kolor. Podajemy z ziemniakami i ulubionymi dodatkami.
Przygotowanie mortadeli.
Mortadela przygotowana do smażenia.