Morszczuk w sosie porowo - serowym (camembert)

Morszczuk w sosie porowo - serowym (camembert)
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
Delikatne, smaczne danie, które zachwyci Wasze podniebienia.

Składniki

  • 2 filety z morszczuka
  • Por
  • Śmietana 30 %
  • Olej
  • Sól
  • Pieprz
  • Gałka muszkatołowa
  • Oregano
  • Bazylia
  • Ser Camembert

Przygotowanie

  1. Pora kroimy w plasterki i podsmażamy na oleju.

  2. Kiedy zaczyna się szklić, dodajemy pokrojony w kostkę camembert, zmniejszamy płomień i czekamy aż ser się roztopi.

  3. Dolewamy śmietanę i doprawiamy przyprawami do smaku.

  4. W naczyniu żaroodpornym układamy morszczuka i zalewamy przygotowanym sosem.

  5. Pieczemy w temperaturze 200-220 stopni, aż na wierzchu zauważymy charakterystyczną przypieczoną skórkę.

Składniki
  • 2 filety z morszczuka
  • Por
  • Śmietana 30 %
  • Olej
  • Sól
  • Pieprz
  • Gałka muszkatołowa
  • Oregano
  • Bazylia
  • Ser Camembert
Składniki