Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Morszczuk w cieście z warzywami"
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4972
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1384
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 145
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 53
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4824
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4972
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1384
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 145
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 53
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4824
Składniki
Mąkę zmiksuj z mlekiem, szczyptą soli, słodką papryką i jajkami.
Ryby umyj, pokrój na małe kawałki, a następnie namocz w cieście naleśnikowym i usmaż na złoto.
Seler obierz, potnij w słupki, po czym wrzuć je do gotującej się w garnku wody.
Po kilku minutach dodaj posiekaną cebulę doprawioną solą oraz pieprzem, a na koniec wlej koncentrat pomidorowy. Duś warzywa do miękkości.
Nałóż przygotowany farsz na złocistego morszczuka i podawaj.
<strong>Przepis nadesłała: Anna Góralska</strong>Źródło: Kurier TV