Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba to doskonały sposób na szybki i smaczny obiad. Bazylia i natka pietruszki z bułką doskonale pasuje na chrupiącą panierkę.
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 327
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 405
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 646
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 327
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 405
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 646
Składniki
Porcja dla 2-3 osób. Rybę wyjąć z lodówki, powinna mieć temperaturę pokojową. Do pojemnika blendera wrzucić połamaną bułkę, listki pietruszki, bazylii, czosnek i paprykę. Doprawić solą i pieprzem i zmiksować tak, by powstały małe grudki. Rybę skropić sokiem z cytryny, na każdy kawałek rozłożyć panierkę. Lekko docisnąć do ryby, by kruszonka nie odpadła Rozgrzać patelnię z olejem, delikatnie przełożyć kawałki ryby. Smażyć na średnim ogniu około 8-14 minut. W zależności od grubości filetów , ryba powinna być biała a panierka chrupka.