Moje mielone

Moje mielone
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: zjkrol
Ulubiona potrawa moich wnuków.

Składniki

  • Zmielona łopatka wieprzowa lub inne mięso mielone.1/2kg
  • Kajzerka 1 sztuka
  • Jajka 2 szt
  • Cebula 1 mala
  • Sól,pieprz...
  • Bułka tarta
  • Olej do smażenia.

Przygotowanie

  1. Do zmielonego mięsa dodać namoczoną i wyciśniętą kajzerkę,jajka,przyprawy i wyrobić masę.

  2. Z masy robić kotleciki obtaczać je w tartej bułce i smażyć na oleju na rumiano.

  3. Najlepiej smakują z ziemniaczkami i zasmażanymi buraczkami.Smacznego!

Komentarze do przepisu (5)

irma 19 sierpnia 2013
Masz racje, pamiętam takie obiadki z dzieciństwa, właśnie z buraczkami, pycha. Robię je do tej pory. :)
Konto usunięte 20 sierpnia 2013
bez czosnku?
kamiss4 20 sierpnia 2013
bez majeranku ?

zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Zmielona łopatka wieprzowa lub inne mięso mielone.1/2kg
  • Kajzerka 1 sztuka
  • Jajka 2 szt
  • Cebula 1 mala
  • Sól,pieprz...
  • Bułka tarta
  • Olej do smażenia.
Składniki