Moje leczo

Moje leczo
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: bozka44
Bardzo dobre i bardzo zdrowe :-)

Składniki

  • papryka czerwona 6 szt.
  • cebulki srednie 4 szt.
  • 2 cukinie
  • pieczarki krojone blanszowane: 1 mala puszka
  • maslo 1 lyzka
  • Kucharek, pietruszka suszona, troszke oregano, pieprz
  • mozna doatkowo dodac pokrojone paroweczki, albo zwyczajna kielbase

Przygotowanie

  1. Warzywa obieramy, myjemy, kroimy (cukinie tylko na pol i kroimy ze skorka). Wszystko wrzucamy na gleboka patelnie, lekko podlewamy woda, dodajemy maslo i przyprawy, dusimy pod przykrywa ok 30 minut.

    odkrywamy pokrywe i jeszcze troche gotujemy, aby pozbyc sie nadmiaru sosu.

    Mozna dodac w tym czasie pokrojone paroweczki lub zwyczajna kielbaske, pokrojona w kostki.

    Palaszujemy z kroma swiezego chleba.

    Smacznego.

Komentarze do przepisu (1)

KORAL 02 września 2017
Świetne.
Składniki
  • papryka czerwona 6 szt.
  • cebulki srednie 4 szt.
  • 2 cukinie
  • pieczarki krojone blanszowane: 1 mala puszka
  • maslo 1 lyzka
  • Kucharek, pietruszka suszona, troszke oregano, pieprz
  • mozna doatkowo dodac pokrojone paroweczki, albo zwyczajna kielbase
Składniki