Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki sposób na smaczne i aromatyczne mięso w sosie. Cydr, oliwki, szałwia i cytryna kiszona to serce tej potrawy.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 454
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13293
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 101
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 454
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13293
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 101
Składniki
Porcja dla 2 osób. Mięso przekroić wzdłuż na dwie równe połówki, zgrubienia lekko stłuc tłuczkiem. Przyprawić solą i pieprzem. Rozgrzać olej na średnim ogniu. Mięso przesmażyć z obu stron na rumiano, ok. 3 minuty z każdej strony i przełożyć na talerzyk. Na patelnię przełożyć plasterki czosnku, po chwili wlać cydr z bulionem, sok z cytryny, miód, plasterki oliwek, posiekaną kiszoną cytrynę i listki szałwii. Gotować 2-3 minuty. Dodać masło i zredukować sos o połowę. Pod koniec włożyć mięso na patelnię, wszystko dobrze podgrzać. Posypać szczypiorkiem. Podawać z ryżem lub kaszą.